Category: Косметологія

Квашена капуста у косметології

Взимку квашена капуста не переводиться у багатьох будинках. Це дуже доступна страва, яка не тільки дозволяє урізноманітнити стіл, але й позитивно впливає на стан нашої шкіри та організму загалом. Виявляється, квашену капусту можна застосовувати не тільки всередину, а й зовнішньо, роблячи на її основі відбілюючі, пом’якшувальні та поживні косметичні засоби.

Найпростішим засобом є маска із квашеної капусти. Візьміть марлю, викладіть на неї рівним шаром злегка віджату квашену капусту і накладіть на обличчя капустою до шкіри на десять хвилин. Обережно із областю очей. Після цього зніміть маску і вмийтеся теплою водою. Краще використовувати мінеральну чи очищену питну воду. Подібні маски варто робити один раз на тиждень.

Відмінним очищаючим та пом’якшувальним засобом є розсіл від квашеної капусти. Особливо він знадобиться навесні та влітку під час босоногих прогулянок чи городніх робіт. За допомогою ванни з розсолу можна легко видалити землю, що в’їлася в руки, або розм’якшити мозолі на ступнях. Для цього візьміть розсіл і потримайте в ньому кисті або ступні протягом деякого часу. Потім акуратно потріть забруднені місця або мозолі щіткою або пемзою.

Якщо необхідно живити та пом’якшувати шкіру, візьміть трохи розсолу, сиру та сметани. Змішайте в рівних пропорціях та нанесіть на шкіру на чверть години. Після цього змийте теплою водою. Маску робіть раз на тиждень.

Щоб знизити інтенсивність роботи сальних залоз, варто робити маску із суміші розсолу квашеної капусти та вівсяного борошна. Можна замочити в злегка підігрітому розсолі вівсяні пластівці, дочекатися їхнього набухання і викласти цю суміш на шкіру. Така маска ще й допоможе матувати жирну шкіру. Тримають її протягом чверті години та змивають. Частота процедури знов-таки – раз на тиждень.

admin