Category: Здоров'я

В’ялена ікра: поєднання користі та чудового смаку

Ідеальним варіантом закуски до пива вважаються різноманітні морепродукти. Одним з фаворитів для справжніх гурманів є в’ялена ікра.

В’ялена ікра: особливості продукту 

В’ялена або сушена ікра — це продукт з ніжним, в міру солоним смаком, який відмінно поєднується зі слабоалкогольними напоями. Також цей поживний делікатес сподобається всім любителям риби. 

Для сушіння підходить ікра багатьох морських і річкових риб. Популярністю серед споживачів користуються недорогі, але дуже смачні вироби з минтая, судака, тріски. 

Технологія виробництва цього продукту відома здавна. Смужки ікри акуратно діставали з тушки, маринували, відтискали під пресом, вимочували і в’ялили протягом кількох місяців у темному сухому місці. В наш час набагато зручніше і швидше придбати готовий продукт, виготовлений з дотриманням всіх технологічних вимог та норм харчової безпеки. 

Особливістю сушеної ікри є тривалий термін зберігання без спеціальних умов. При цьому вона не втрачає своїх смакових якостей та корисних речовин. Особливо це стосується продукції, розфасованої у вакуумні упаковки. 

Дозріла в’ялена ікра має насичений смак, апетитний аромат і приємний бурштиновий колір. Її споживають не лише як закуску, але і використовують для приготування канапок, оригінальних салатів та інших страв. 

Завдяки відсутності термічної обробки у в’яленому продукті зберігаються всі корисні властивості ікри риб. Вона містить:

  • легкозасвоювані білки та жири;
  • важливі мікроелементи;
  • різноманітні вітаміни. 

Куштуючи сушену ікру, ви отримаєте не лише задоволення від пікатного смаку, але і необхідні організму речовини: поліненасичені жирні кислоти, калій, йод, фосфор, вітаміни групи B тощо. 

Споживання ікри, в тому числі в’яленої, має позитивний вплив на здоров’я людини. Зокрема:

  • зміцнює загальний імунітет;
  • покращує стан кісток та шкіри;
  • запобігає утворенню тромбів;
  • поліпшує настрій та інтелектуальну діяльність.

Різновиди та особливості в’яленої ікри

Характерний смак та структура ікри залежить насамперед від виду риби, з якої її зробили. Вона може мати виражену гірчинку, бути солодкуватою або не залишати післясмаку. За текстурою ікра буває сухою або досить м’якою.Також смак ікри залежить від кількості солі, наявності прянощів та періоду дозрівання. 

Сушена ікра минтая користується  популярністю не лише як елемент пивної тарілки, а як окремий перекус. Цей корисний продукт має щільну консистенцію, апетитний запах морської риби, пікатний смак та злегка гіркуватий післясмак. Як і сам минтай, його ікра є дієтичним продуктом та унікальним джерелом поживних речовин. 

Зі світлим пивом або навіть білим вином особливо гармонійно поєднується ікра судака. Вона має ніжний смак з легкою гірчинкою. До темного пива пасує в’ялено-копчена ікра тріски — солонувата та хрумка, з яскравим ароматом. 

В’ялена ікра — продукт тривалого зберігання, тому дуже важливо, щоб вона була виготовлена зі свіжої сировини, з дотриманням всіх технологічних умов. Якісну сушену ікру від торгової марки «100 рибно» пропонує інтернет-магазин Ікорний дім. Ця категорія товарів, виготовлена підприємством «Рибкоппродукт» відповідає міжнародним стандартам та нормам безпечності харчових продуктів. Ви можете придбати ікру у максі упаковках по пів кілограма або у маленьких пачках для проби. Для виробництва ми використовуємо лише натуральну ікру та приправи, без додавання ГМО. Сучасна технологія дозволяє зберегти всі корисні речовини і оригінальний смак.

admin